Palautteluviikon tunnelmia 

31min – 4km -145bpm

2h – 17km – 151bpm

Kuten tarkkasilmäiset huomaakin, tuli – tuollaisen ohjelman mukaisen kevyen lenkin lisäksi – yksi pitkä lenkki juostua näin “palautteluviikollakin”. Palautteluviikolla kuuluisi olla pitkää lenkkiä juoksematta, mutta minulla nyt alkuperäisen ohjelmarungon seuraaminen on ollut ihan tuntemusten ja muun kalenterin mukaan soveltamista alusta asti, että samapa kai tuo. Pitää vain pitää huoli, ettei ala ylirasittumaan, mutta meikäläisen laiskuustasolla se ei liene oikea ongelma.

Eilisestä neljännen viikon pitkästä lenkistä sen verran, että ensinnäkin henk.koht. matka vs. aika ennätys paukahti taas rikki. Toisekseen, lenkki oli mukava vetää kun oli juoksuseuraa kenen kanssa turista. 

Se huomio tuli kyllä tehtyä, että 69kg lihaa liikkui 2h aika paljon kevyemmin kuin 96kg; parempikuntoinen juoksukaveri veti tämän lenkin keskimäärin 25bpm kevyemmällä sykkeellä kuin allekirjoittanut. Energiaa toi Polar kellotti minulta kuluneen noin 2000kcal, joka on oli noin 800kcal enemmän kuin juoksukaverilla, että kai siinäkin suhteessa juoksijan fyysisillä ominaisuuksilla mittava ero on tosiasiaksi tunnustettava.

  

Juoksulenkki muuten tuntui kyllä aika hyvältä, ainakin tuonne viimeiselle 30min saakka; siellä oli sellainen pidempi nousu, josta en enää palautunut kunnolla.

  

Vaikka vauhti ei ollut alkujaankaan kova – ja himmattiin sitä koko ajan – niin minulla kyllä alkoi jalat sanoa itseään irti loppua kohden. Tuli se lenkki kuitenkin sisulla lönköteltyä loppuun saakka, ja sitä kautta puoliväkisin totutettua jalkoja kiputilassakin menemiseen. Eniten kinnasi vastaan lonkankoukistajat, myös polvet ja nilkat ilmoitti itsestään loppuvaiheilla, mutta ei mitään vakavampaa.

Tuon pääsiäissunnuntai-illan kiirastulen päälle palauttavaksi ravinnoksI tuli nautittua energiapatukka ja pari banaania. Saunan päälle pienet venyttely- /pohjehieronta sessiot ja pari kaljaa niin avot; Tässähän pääsee vielä sängystäkin ylös seuraavana aamuna…

Nyt vaihtamaan kesärenkaat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s