Harjoitusohjelma valmis – tästä se 12vk:n harjoittelujakso alkaa

Aloitetaanpas herättävällä totuudella:   

Paino on todella kirinyt yli neuvolavaakojen, joten on siinäkin mielessä ihan ajankohtaista alkaa katsoa miten syö ja liikkuu. Tuossa 100kg:n painossa on kuitenkin minulle sen 5-10kg ylimääräistä. Seuraavan 3kk aikana siitä on tavoitteena päästä eroon. 

Toinen tavoitehan minulla on alittaa “haamurajani” 2h puolimaratonilla kesäkuussa. Jospa kolmas kerta toden sanoisi, koska ensimmäisellä kerralla viime kesänä 2:08 ja toisella kerralla viime syksynä 2:04. Tulosten mukaan tulos olisi selkeästi 2:00 kolmannella yrityksellä. No tuo nyt on ennemminkin hauska sattuma, mutta kyllä se 2h ihan realistinen tavoite on. Ilmaiseksi tai harjoittelematta se ei tule, sen tiedän.

Tavoitteena siis 2h Helsinki Halfmaraton -kisassa kesäkuussa ja 5-10kg painonpudotus 12vk harjoittelujakson aikana. Tältä pohjalta lähti Riia Ervasti rakentamaan tavoitteita tukevaa harjoitusohjelmaa sekä ruokavaliota minulle. Nyt 12vk:n harjoitusohjelman runko on valmis ja on allekirjoittaneen aika alkaa suorittamaan. Pohjakunto kellotetaan cooperin testillä parin päivän päästä.

VK1 alkaa seuraavilla harjoitteilla:

+ Kevyt, peruskestävyys 1h30min (pitkä, erittäin kevyt)

+ Peruskestävyys ja lihaskunto ( työmatka ja kotona lihaskuntojumppa)

+ Vauhtileikittely 20min ( välillä 2h puolimaraton vauhtista juoksua, 5:40-5:50 min/km) 

+ Futsal

(alla tarkemmat kuvaukset harjoitteista)Viikko-ohjelman saan itse soveltaa menojeni mukaan – eli sen minkä harjoituksen teen minäkin päivänä – mikä on hyvä ja minulle sopiva juttu.  Lepopäivät tauotan omien fiilisten ja menojen mukaan.

Lihaskunto-ohjelmaan tuli myös ohjeet ja käymme liikkeet ja sarjan läpi yhdessä, että löydän varmasti oikean tekniikan heti alkuun. Perusajatus siinä oli juoksukestävyyttä tukevaa kuntopiirityyppistä harjoittelua oman kehon painolla, kerran viikossa noin 30-45min ohjelma.

Tästä se lähtee – tänään menen “vauhtileikittelemään”, joka on ensimmäinen tämän harjoitusohjelman mukainen treeni!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s