Ruuvi kiristyy

Kuten viikolla koutsini Riian opettaja sanoi; on aika kiristää ruuvia. Tänään tuli pari tuntia mentyä aavistuksen tottumaani pk-lenkkiä lujempaa.

Tänään halusin siis jo hieman koittaa nostaa vauhtia pitkällä PK-lenkillä. Lähdin lenkille sillä idealla, että nostan vauhdin noin 7min/km tasoon ja sykkeitä katson vain sen verran, että pysyy alle 150:n. Aiemminhan olen hölköitellyt yli 8min kilometrivauhteja sykkeillä 130-140. 

Suunnitelma piti noin puoleen väliin lenkkiä, jonka jälkeen nostin vauhtia aavistuksen nostaen sykkeitä myös hieman, koska tuntuma oli sen verran hyvä tänä lämpimänä äitienpäivän iltana.


Lenkistä tuli siis aika raskas, mutta uskoisin, että samalla aika kehittävä. Varsinkin nuo viimeiset pari kolme kilometriä oli sellaisia treenialueita johon ei pääse ilman 1,5h pohjustusta. Taisin tänään ymmärtää välähdyksen siitä “rajasta”, jonka ylittämällä kehittyy määrätyt kestävyysominaisuudet josta jotkut enemmän treenanneet puhuvat…

Lisäelementtinä oli tänään uudet kengät, joilla ajattelin koittaa juosta tämän kesän puolikkaan. Ei nuo Haglöfsin L.I.M Low -kengät nyt uudet enää ole, mutta en näin pitkiä matkoja ja asfaltilla ole niillä vielä haastanut. Yllättävän hyviltä tuntui juosta pitkää lenkkiä, vaikka koko ajan pelottikin hieman pohkeiden kramppaaminen. Mikäli voin – tämän päivän rasituksen jälkeen – ylihuomenna vielä kävellä jotenkuten, niin taidan reenata loppuajan niillä, sekä tottakai sitten kisata kuukauden päästä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s