Mäkivedoilla vaihtelua

Sain Hesarin juoksublogista kimmokkeen lähteä vähän kokeileen erilaista treeniä. (kiitokset Anu Ubaudille). Tuolta sitten “Lyhyet spurtit” oli treeni jota pyrin tänään tapailemaan. 

Alkulämmittelyjen jälkeen sahasin lähipuiston mäkeä ylös-alas. Siinä oli sopiva 11-12s nousu ja noin 50s palauttava alaskävely. Päätin tehdä viisi vetoa ja tauon. Viiden sarjan jälkeen pidin 2,5 min taukoa. 3×5 mäkivedon jälkeen juoksin vielä kisavauhtia kilsan ja vielä yhden kerran pidemmän vajaan minuutin nousun kotia kohti.


Hauskaa oli vähän koittaa toisenlaista treeniä kuin viime aikoina tutummaksi tullutta tasaista jurnutusta tasaisella maalla tasaisella sykkeellä. Tuollaista sahausta olisi voinu mennä vielä puolet tai tuplat lisää, sitten olisikin jo aika kova treeni. Viikon päästä kisapäivä niin ei viittinyt enää repiä ihan liikaa.

Joka tapauksessa jotain tuollaista intervallitreeniä kaipaa tämä mies, varsinkin näin kun futsalkausi on loppunut ja kesän futispelitkin on tänä kautena mennyt tolppien välissä. Voisi jopa tarttua tavaksi…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s