Kisapäivän kanttaus

Aurinkoinen, joskin hieman tuulinen Helsinki näytti parastaan puoltaan hyvin järjestetyssä tapahtumassa HHM. 3200 ihmistä kesäkuisena lauantaiaamuna juoksemassa ympäri Helsinkiä ei varmasti ole ihan simppeli juttu järjestää, joten kiitos ja hatunnosto järjestäjille.


Omat tunteet kävi matkan varrella vuoristorataa; alussa oli mukavaa nauttia maisemista ja kisatunnelmasta leppoisassa vauhdissa. 14km kohdalla vastatuuli söi miestä, juoksu raskautui ja haasteet alkoi. Silloin viimeistään tajusin, että en saa nostettua kisavauhtia 15-20sek/km mitä olisi tarvittu.
Taktiikkani oli siis juosta tavoitenopeutta hitaampaa 10-15km ja sitten kiriä lopussa tavoiteaikaan kiinni. Se osoitteitui liian vaikeaksi. 17km homma oli ihan jotenkuten ok, mutta henkinen kantti ei riittänyt tänään repimään sitä viimeistä tehoa irti ja homma katkesi kävelyksi. Pasilan mäkiin jäi siis loppukiri ja lopputulos oli huonoin aika tähän mennessä. 2:11.

Oma kisa oli siis melkoinen pettymys odotuksiin nähden. Loppua kohden tultaessa oli toistuvasti mielessä, että juoksuharrastus oli sitten tässä. Onneksi kaverien onnistumiset ja kannustus sai vähän paremmat fiilikset aikaan, mutta ei tässä ihan huipputunnelmat ole silti. 

Riialle silti iso kiitos treeniohjelmasta! Kuten sanoin kisan jälkeen, ainut asia mikä tässä on hyvää on hyvin mennyt harjoittelukausi – 3kk oli mukavaa treenata ja homma kulki. 

Se tässä ehkä sieppaakin eniten, että mies ei saanut hyvin menneen treeniohjelmankaan jälkeen tämän enempää irti itsestään itse kisassa. Ei vaan ollut minun päiväni tänään…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s