Tästä se kaikki sitten lähti

Eräänä sunnuntaipäivänä tämä viikonlopun syntymäpäivä- / läksiäisjuhlien myötä myrkyttynyt ihminen ottaa päättäväisen asekeleen mielessä muhinutta haavetta;

Puolimaraton juosten läpi.

Voin sanoa, että mikään hyvä juoksija en ole koskaan ollut – en sen enempää lyhyen, kuin pitkänkään matkan – joten henkilökohtaisena haasteena tämä on kyllä jonkinmoinen. Pidän liikunnasta ja urheilusta kyllä, mutta enemmän nopeatempoisista joukkuelajeista ja niiden sosiaalisuudesta. Pyöräily on tosin ollut sellainen laji jossa olen jaksanut jurnuttaa tuntitolkulla yksin ajatusteni kanssa – mutta on sanottava, että sekin on aina ollut mukavampaa porukassa. Armejaikään asti jatkuneen aktiivisen lentopallon pelaamisen, nyt noin 10v jatkuneen futiksen höntsäilyn sekä ajoittaisen lenkkeilyn ja pyöräilyn kautta minulla on edes jonkunmoinen kunto- ja fysiikkapohja jolla projekti aloittaa. Niinpä uskallankin sanoa, että fyysiset edellytykset tavoitteeseen pääsemiseen on olemassa.

Tähdennän kuitenkin vielä, että tiedän olevani ukkoontumisen asteella oleva yli kolmekymppinen mies, joka kärsii selkävaivoista ja muutamien kilojen ylipainosta. Tunnistan ja tunnustan myös olevani laiska treenaaja ja huono suunnittelemaan ja tekemään asioita pitkäjänteisesti loppuun asti, joten kyllä tässä ihan on työnsarkaa edessä.

Noh, tähän projektiin lähden silti innoissani ja hommastahan tuli kertaheitolla tilastoitava ja teknisesti seurattava suoritus, kun sain hyvän 14vk:n  harjoitusohjelman rungon käsiini kaveiltani. Tarkistin, että ohjelma sopii jollain lailla elämääni, koska töissäkin pitäisi käydä perhe-elämää laiminlyömättä. Motivaatio nousi heti, sekä itsensä huijaaminen vaikeutui moninkertaisesti.

https://drive.google.com/open?id=1_4abNFB46sy9yCXBDgUaidE3Gcj8cvnqALy240RKgt8&authuser=0

Tämä – jo pari maratonia vetässyt – kaverini siis muokkasi Juoksija -lehden ohjelmaa ja antoi erittäin asiantuntevia ohjeita ja vinkkejä reenaamiseen. Muutenkin  kaveri antoi tälle projektille innostuksellaan ja tuloksillaan lopullisen käynnistyssykäyksen.

 

Tämän kummemmitta selityksittä, nyt kun teen tästä projektistani julkisen, niin pakkohan se olisi kai sitten rutistaa maaliin asti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s